Nyheter, Stress, Utbrenthet

Slik takler du stress

Stress er sunt når det er kortvarig og du opplever at du mestrer situasjonen. Men hva skal du gjøre når du føler at du holder på å bli overveldet? Her er noen tips fra oss.

Se video: Slik takler du stress

 

1) Endre situasjonen

Spør deg selv, eller de som har forventninger til deg: Kan du kutte ut noen oppgaver? Kan du forenkle dem?  Kan du organisere dem annerledes? Her er et verktøy du kan bruke for å jobbe strukturert med problemene, slik at de ikke fyller tankene dine hele tiden.

2) Endre tenkningen

Spør deg selv: Er alle oppgavene mine like viktig? Er konsekvensene av å ikke klare dem så store som jeg frykter? Hvor sannsynlig er det egentlig at det går så galt? Her er et verktøy som kan hjelpe deg å endre negativ tenkning.

3) Ro ned

Når du er stresset er kroppen og tankene urolige og du ser flere problemer enn det egentlig er. Ta deg en pause fra stresset. Gjør noe annet. Tren eller gå en tur. Du kan også prøve en mindfulnessøvelse eller progressiv muskelavslapning.

4) Søk støtte

Om du forteller noen hvor stresset du er kan det hjelpe på mange måter. Du kan få innspill som gjør at du finner bedre løsninger. Du kan få praktisk hjelp. Om ikke annet kan du få forståelse for at dette er en vanskelig situasjon.