Nyheter

Hils på Sivert

Sivert Straume er psykolog og daglig leder hos Bypsykologene. I videoen får dere et lite innblikk i hvordan han er og hva han liker

Faglig kompetanse:
Han er utdannet psykolog ved Universitet i Bergen, med videreutdanning i kognitiv terapi. Han har en fleksibel tilnærming til pasientens problemer. Foruten kognitiv terapi bruker han elementer fra metakognitiv terapi, nærværsbasert terapi («mindfulness»), humanistisk psykologi, positiv psykologi og endringsfokusert rådgivning. Han har også erfaring fra privatpraksis ved Aleris medisinsk senter, spesialisthelsetjenesten for tverrfaglig spesialisert rusbehandling ved Bergensklinikkene, pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT), helsesstasjon og klinisk søvnforskning. Sivert startet Bypsykologene i 2013.

2 thoughts on “Hils på Sivert

 1. SOLGUDEN STIGER

  Du smelter som en smørklatt. Du blir varm tvers igjennom. Du trodde ikke det var mulig å ha det så godt.

  Hvis du er på et svaberg eller en strand og dupper opp og ned i vannet og svømmer så lenge at du blir kald i 24 graders vann, er livet i boks.

  Til du kommer på at det er når livet er i boks at det er smart å forlate det, for etter dette kan det bare bli verre.

  Så kommer trollene: bekymring, angst, uro, anger og ruelse, dødslengsel, sinne, fandenskap og klimakrise. Egne favoritter kan legges til.

  Derfor er jeg er litt forsiktig med solguden, den kan sprite opp depresjon. Går i skyggen og skraper maling, går innendørs og gjør noe ganske annet. Sjelen og huden trenger begge sol-beskyttelse.

  Det er ikke rart. Dyp avspenning er også truende. Hvor ofte har vi ikke gått dødstrette til sengs i forvissning om at trollene kan tyte frem uten foranledning.

  ***************

  Da jeg veltet i kajakk med telefon fikk jeg ny telefon av forsikringsselskapets hjemforsikring. Jeg sa sant nok at jeg hadde padlet i 30 år, men at dette var en ny kajakk.

 2. Sivert Straume sier:

  Takk for observant og poetisk innspill 🙂 Det er en del som har det slik at gode ting vekker frykt for at dårlige ting vil følge.

Comments are closed.