Toppmeny
Meny

Bestill time

Most recent articles

Hils på Hanna

Skrevet av – 14. november, 2018 | 0 kommentarer

Hanna er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen, og har jobbet hos Bypsykologene siden 2017. Det viktigste for henne er at hver eneste klient får hjelp til det de oppsøkte oss for, og hun er fleksibel og tilpasser behandlingsformen til hver eneste klient. I videoen blir dere bedre kjent med henne 🙂

Hvorfor Bypsykologene?

Skrevet av – 14. november, 2018 | 0 kommentarer

Vi har tatt en prat med Sivert Straume som står bak oppstarten av Bypsykologene. Å gjøre psykisk hjelp lett tilgjengelig for alle, er en av de viktigste drivkrefter. Se mer i videoen.

Takknemlighet gjør oss lykkeligere

Skrevet av – 7. november, 2018 | 0 kommentarer

En måte å bli litt gladere på er rett å slett å minne seg selv om grunnene til å være glad. Tre ting hver kveld er nok.

Mennesker er veldig flinke til å fokusere på det negative. Gjennom årtusener har vi støvsugd hverdagen vår for problemer, ergret oss over dem, fundert på dem og funnet løsninger på en god del av dem. Det har brakt oss langt. Det har også gjort oss mindre lykkelige enn vi kunne ha vært. Kanskje kan vi unne oss å være litt gladere. Da kan det å føre en takknemlighetsdagbok være nyttig. Slik gjør du det:

  1. Hver kveld, skriv ned tre ting som gikk bra denne dagen.
  2. Skriv deretter noen ord om hvorfor det gikk som det gikk.

Det å minne seg om positive hendelser vil rette oppmerksomheten mot positive ting og dermed aktivere positive følelser og flere positive tanker. Når man i tillegg reflekterer over grunnene til at det gikk bra, så fordyper man seg i de positive hendelsene. Dette motvirker nedstemthet og depresjon. Deprimerte tenker mørkt om både seg selv, andre mennesker og verden. Når man reflekterer over grunnene til at ting har gått bra vil man oppdage at en selv kan duge, andre kan være hjelpsomme eller at verden er et sted man noen ganger kan være heldig. Det er jo trivelig å tenke på. Her er noen dagsferske eksempler fra undertegnedes liv:

  • Jeg nådde toget, selv om jeg forsov meg. Hvorfor? Fordi jeg var veldig rask og toget var litt forsinket.
  • Jeg fikk ferdig en video om eksamenspress, som jeg trodde det skulle ta mye lenger tid å få til. Hvorfor? Fordi jeg fikk en god idè og var veldig effektiv og fokusert.
  • Jeg fikk en invitasjon til en hyggelig hyttetur i helgen. Hvorfor? Fordi noen liker å være sammen med meg og vil meg vel.

Takknemlighetsdagbok er en øvelse hentet fra positiv psykologi, en moderne psykologisk bevegelse som har sett seg lei på at faget fokuserer på å lindre lidelse og sykdom i stedet for å fremme lykke. Prøv øvelsen hver dag i en uke. Liker du det kan du fortsette med det. Lykke til, bokstavelig talt!

Psykolog Julia intervjuer psykolog Sivert om søvn

Skrevet av – 15. oktober, 2018 | 0 kommentarer

Det er veldig frustrerende å ligge våken om natten, og ikke få sove. Du visste kanskje ikke at psykologer kan hjelpe med søvnproblemer også? Den gode nyheten er at forskning viser at 8 av 10 får vesentlig bedre søvn i løpet av få uker.

Vil du se Siverts video om hvordan man får sove, kan du finne den på vår YouTube – kanal. Den heter: «Slik Får Du Sove»