Toppmeny
Meny

Bestill time

Billigere alternativer

Most recent articles

Din julegave til Leger Uten Grenser blir doblet

Skrevet av – 18. desember, 2020 | 0 kommentarer

Sjelden har du fått mer for pengene! 💰💰 Støtt Leger Uten Grenser nå og Bypsykologene dobler ditt bidrag.

Gi en julegave til nå til Leger Uten Grenser! Bypsykologene dobler ditt bidrag.

Vil du bidra? Klikk her for å gå til innsamlingsaksjonen.

Leger Uten Grenser hjelper barn og voksne i Jemen, der en av verdens største humanitære katastrofer fortsatt pågår og sykehus er bombet i stykker. Pengene går til Leger Uten Grenser, uten øremerking. Innsamlingsaksjonen er initiert av julekalenderen 📆 “Jakten på den gode gaven”.

Bypsykologene dobler 💰💰 beløpet opp til 50.000 innsamlede kroner. Løp og gi! Og spre det glade budskap om denne muligheten.

Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Leger Uten Grenser hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor. De er i all hovedsak (over 90 prosent) finansiert gjennom private givere. Dette gjør det lettere å være uavhengige, nøytrale og upartiske, noe som legger grunnlag for hvordan vi jobber i felt. Leger Uten Grenser gir helsehjelp i krig og konfliktsoner, rykker ut etter naturkatastrofer og gir helsehjelp til mennesker på flukt. De er også til stede i kroniske kriser og land med svakt helsevesen. De jobber etter universale medisinske og etiske retningslinjer og behandler alle, uavhengige av etnisitet, kjønn, religion, politisk ståsted eller hvilken side man eventuell har i en konflikt.

Vil du bidra? Klikk her for å gå til innsamlingsaksjonen.

Sommerstengt – åpner 10. august

Skrevet av – 30. juni, 2020 | 0 kommentarer

Bypsykologene har nå sommerstengt. Vi åpner igjen 10. august og kan da gi time raskt.

To personer i samtale på et privat psykologkontor

Velkommen til time hos oss fra 10. august!

Du kan bestille time allerede nå med vår online timebestillinngstjeneste. Du kan også bruke vårt kontaktskjema eller sende oss en SMS på 47963010. Meldingene vil ikke bli lest og besvart før vi er tilbake i august, men når vi er tilbake vil vi raskt ta kontakt.
Fordi Bypsykologene har store kontorer og gode smittevernrutiner kan vi fortsatt holde åpent, selv om mange psykologkontorer har måttet stenge. Du er velkommen hit på kontoret, men om du heller vil det kan psykologen «komme hjem til deg» med vår enkle og sikre videoforbindelse.
Om du trenger hjelp mens vi er borte, så kan du kanskje ha nytte av å ta en kikk på denne hjelpesiden vi har laget.
Vi ønsker deg en god sommer!

Bypsykologene har åpent

Skrevet av – 1. juni, 2020 | 0 kommentarer

Ja, du kan fortsatt få komme til psykolog. Time på dagen kan du få hos Bypsykologene.

To personer i samtale på et privat psykologkontor

Du kan fortsatt få møte psykologen på kontoret, selv i en periode med  store smittevernhensyn. Avstanden må imidlertid være litt større enn på dette bildet.

Fordi Bypsykologene har store kontorer og gode smittevernrutiner kan vi fortsatt holde åpent, selv om mange psykologkontorer har måttet stenge. Et feilaktig oppslag på nrk.no har ledet mange til å tro at alle psykologer må holde stengt. Denne misforståelsen er nå oppklart, og psykologkontorer som har gode smittevernrutiner og som kan holde 2 meters avstand mellom klient og psykolog kan holde åpent. Bypsykologene tilfredsstiller disse kravene.

Dette er smittevernrutinene våre:

 • Vi holder hele tiden minst èn meters avstand fra kolleger og klienter.
 • Gjennom konsultasjonen holder vi 2 meters avstand.
 • Både klienter og psykologer spriter hendene før og etter hver konsultasjon.
 • Vi er restriktive med å tilby drikke.
 • Vi deler ikke kulepenn med klienter. I såfall må den vaskes av.
 • Vi avslutter konsultasjoner til riktig tid for å ha tid til smittevernprosedyrene.
 • Vi lufter etter hver konsultasjon.
 • Vi vasker av dørhåndtak og bordflate etter hver konsultasjon.
 • Vi vasker av eventuelt utstyr vi har brukt etter hver konsultasjon.
 • Vi vasker av pult, bord og pc før vi forlater kontoret.
Vi anbefaler likevel at psykologen «kommer hjem til deg» med vår enkle og sikre videoforbindelse. Bare send oss en melding  på 47963010 og fortell hva som passer best for deg. Du kan også ringe til samme nummer. Du er velkommen hos oss, uansett hva som passer for deg!

Steng Vinmonopolet!

Skrevet av – 19. mars, 2020 | 0 kommentarer

Nå er mange barn stengt inne i hjemmene sine med foreldre med alkoholproblemer.

Bilde av inngang til vinmonopolet

Er det slik at vi kan legge arbeidsliv og næringsliv i grus, stenge ned kulturlivet og alle møteplasser, samt deler av helsevesenet – men å stoppe alkoholsalg, det blir for inngripende i vår frihet? spør psykolog Sivert Straume.

Det bekymrer daglig leder hos Bypsykologene Sivert Straume i et debattinnlegg i Bergens Tidende. Her er en lett omarbeidet versjon av innlegget:

Myndighetene stenger kritisk viktige helsetjenester på grunn av koronaepidemien, men lar alkoholsalg foregå både i butikk og i statens eget vinmonopol. Det forundrer meg. En ting er at alkohol svekker immunforsvaret, og gjør folk langt mindre forsiktige når det gjelder smittevern, men verst av alt: opp til 150.000 barn har foreldre med alkoholproblemer. Et av 20 barn – ett i hver klasse – blir utsatt for grov vold. Nå er mange av disse stengt inne i hjemmene sine, fordi de ikke kan gå på skole og barnehage. Foreldrene er stengt inne sammen med dem, med hjemmekontor eller karantene. De kan bli nektet å gå til psykolog, men alkohol skal de få.

Er det slik at vi kan legge arbeidsliv og næringsliv i grus, stenge ned kulturlivet og alle møteplasser, samt deler av helsevesenet – men å stoppe alkoholsalg, det blir for inngripende i vår frihet? Er det noe jeg har misforstått her?

Psykologkontoret, der man møtes én og én, har smittevernpålegg. Man skal holde to meters avstand til hverandre. På Vinmonopolet og i dagligvarebutikkene er det bare generelle forsiktighetsanbefalinger som skal beskytte mot smitte.

Jeg er redd for å kritisere helsemyndighetene nå, for det er viktig at folk har tillit til dem og er lojale, selv om noen av beslutningene de tar ikke er optimale. Men her må de stoppe opp og tenke en gang til: når psykologers arbeid i disse dager begrenses for å redusere smittespredning, er det underlig at styresmaktene ikke stanser det som er mindre viktig, og destruktivt for mange.

Alkohol er en bombe i mange hjem. Nå er mange barn hjemme fra skole og barnehage, sammen med foreldrene. Vinmonopolet har ingen samfunnskritisk funksjon, og bør stenges så raskt som mulig i koronakrisen.

Les også:

 

Hjelp, jeg er hjemme!

Skrevet av – 16. mars, 2020 | 2 kommentarer

Mange har fått det vanskelig av smitteverntiltak som holder dem hjemme. Men det finnes steder å søke hjelp.

Kvinne i hjemmekarantene. Står ved vinduet i et mørkt rom og ser ut

COVID-19 har fanget mange i hjemmet. For noen er det ekstra ille.

for tiden oppfordres de aller fleste av oss til å bli hjemme. For de fleste er dette upraktisk, men ikke særlig vanskelig å få til. For noen byr det derimot på store utfordringer. Er du et barn med foreldre som slår eller gjør andre ting de ikke skal, så har du plutselig mistet frisonene dine når skole og fritidsaktiviteter stengte ned. Er du i en voldelig relasjon, er du nå innesperret med den som skader deg. Og kjenner du at det er krevende å være forelder til vanlig, er det kanskje ekstra krevende når barna er hjemme hele tiden.

Det har de siste dagene blitt framhevet ulike steder man kan vende seg til for å få hjelp, og her har vi samlet flere av dem i en oversikt:

 • Vold og overgrepslinjen: en døgnåpen hjelpelinje for deg som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner
 • Mental helses hjelpetelefon: gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med
  • Telefonnummer 116 123, og deretter tast 1
 • Foreldresupport 24/7: en helt ny lavterskel telefon og chat til mammaer og pappaer som trenger hjelp og veiledning når hverdagen blir krevende
  • Telefonnummer 116 123, og deretter tast 2
 • Alarmtelefon for barn og unge: Døgnåpen nå under coronaepidemien
  • Telefonnummer 116 111
  • SMS 41716111
  • Epost alarm@116111.no
  • Fra utlandet telefonnummer +47 95411755
 • Hos Røde Kors kan barn under 18 år snakke med voksne:

Du kan finne flere hjelpetelefoner her: https://www.psykologforeningen.no/publikum/trenger-du-noen-aa-snakke-med

Med gode ønsker for alle som har det ekstra tungt hjemme nå ❤️

Det skal være trygt å få hjelp

Skrevet av – 12. mars, 2020 | 0 kommentarer

Bypsykologenes smitteverntiltak i forbindelse med koronautbrudd.

Telekommunikasjon i behandling

Med en sikker videotelefoniløsning er god menneskelig kontakt mulig hos Bypsykologene – uansett avstand.

Bypsykologene vil bidra til å redusere smitterisiko for våre pasienter, våre ansatte og befolkningen forøvrig. Vi følger nøye med på utviklingen og følger alle pålegg fra helsemyndigheter og Bergen kommune. I tillegg gjør vi følgende:

 • Alle våre ansatte vasker eller desinfiserer hendene grundig og hyppig.
 • Vi håndhilser ikke og holder fysisk avstand, slik det er anbefalt.
 • Vi vasker av dørhåndtak og vannautomat flere ganger daglig og er nøye med renhold.
 • Vi har fjernet lesestoff og andre mulige smittekilder fra venterommet.

TIl personer som kjenner seg utrygge, som har en usikker reisevei eller som selv kan være smittebærer kan vi tilby videokonsultasjoner gjennom en sikker videotelefontjenteste. Vi kan også tilby samtaler over en helt vanlig telefonlinje.

Les gjerne denne gode NRK-artikkelen om håndvask og virusbekjempelse: https://www.nrk.no/urix/derfor-er-det-viktig-a-vaske-hendene-med-sape-1.14935184

Med ønske om god psykisk og fysisk helse for alle,

Bypsykologene