Toppmeny
Meny

Sommerstengt til 10. august

Når vi er tilbake tildeler vi timer raskt til de som har kontaktet oss. Du kan også bestille time på nettet her og nå.

Bestill time

Billigere alternativer

Videoterapi er gode, trygge samtaler med psykolog

Passer ikke videoterapi for deg? Du kan fortsatt få komme hit til oss. Les mer.

Videoterapi er løsningen når det ikke passer å komme til psykologkontoret. Videosamtaler med Bypsykologene er trygt og enkelt.

Videoterapi med psykolog, illustrert med gammeldags telefonlinje som former et hjerte mellom to personer.

Videoterapi: Med en sikker videotelefoniløsning er god menneskelig kontakt mulig hos Bypsykologene – uansett avstand.

Videoterapi virker

Videoterapi bringer psykologen hjem til din egen stue, med lyd og bilde, lytteevne og fagkunnskap. Har du internett og smarttelefon, nettbrett eller mobil, så trenger du bare å sette deg godt til rette og passe på at du får være uforstyrret.

Mange er tilfreds med videoterapi. En del foretrekker det framfor samtaler på psykologkontoret. Psykologenes Forening for Digital Helse (DigiPsyk) fremholder at videoterapi i forskning har vist seg like effektivt som samtaler på psykologkontoret.

Slik fungerer det

Før samtalen mottar du en SMS med lenke til videotimen. Den leder deg til en nettside som gjør alt klart for samtalen. Du trenger ikke å laste ned noen app. Til avtalt tid blir du og psykologen koblet sammen i et sikkert virtuelt rom, der ingen andre kan komme inn. Her er noen tips for å sørge for god videokontakt.

Sikkerhet

Bypsykologene bruker en videoløsning som oppfyller de strenge kravene i Normen for informasjonssikkerhet i helse- og omsorgssektoren. Samtalene går i kryptert linje og kan ikke oppfattes av andre dersom du har sørget for at du sitter alene. Den tekniske leverandøren vår er Confrere, som er et norsk selskap som benyttes av flere og flere fastleger, blant andre. Her beskriver de nærmere hvordan de tar vare på sikkerhet og personvern.

Behandlingen

Med videoterapi er utgangspunktet akkurat det samme som i en vanlig psykologtime: Hva kan vi hjelpe deg med? Psykologen retter seg etter ønskene dine. Er du helt rådvill og ikke aner hva som kan hjelpe deg, så kan psykologen foreslå ting, basert på erfaring med hva som har hjulpet andre i en lignende situasjon. Her kan du lese om metodene vi henter verktøy fra.

Telefonsamtaler

Vi tilbyr også vanlige telefonsamtaler for de som foretrekker det. Telefonlinje er også reserveløsning for videotelefonen hvis nettverket ikke klarer å levere god nok kvalitet på lyd og bilde.

Velkommen til en god videosamtale! Og for all del, velkommen til kontorene våre om du heller vil det 🙂