Nyheter

Vil du prøve å legge bort grublingen i ett minutt?

Grubling og bekymring kan ta overhånd. Her får du hjelp til å teste hva som skjer om du stopper med det en liten stund.

Når man har det vondt og vanskelig er det naturlig å gruble over hvorfor ting har som de har blitt og bekymre seg for at de skal bli verre. Og det kan være vanskelig å stoppe med, fordi man vil så gjerne finne ut av problemet sånn at man kan få det bedre. Men så blir det ofte heller sånn at man bare får det verre av å gruble og bekymre seg. Man blir mer urolig og mer nedtrykt. Har du oppdaget hvor godt det kan være å bare legge bort tanken på seg selv og ens egne problemer en liten stund? Du kan gjøre det her og nå. Vi kan ta en test. Du setter på en alarm, som tar tiden på ett minutt. I den tiden så konsentrer du det ikke om noe annet enn fine ting rundt deg. Legg merke til alt rundt deg som du synes er litt fint. Det trenger ikke å være perfekt, men det har ett eller annet ved seg du synes er fint. Og så bare holder du på med det helt til du hører alarmen ringer. Og hvis du liker å glemme deg selv en liten stund på den måten, så kan du jo gjøre mer av det i hverdagen.

Grubling og bekymring er lett å ty til når man har det vondt og vanskelig. Men hva skjer når man lar være? Psykolog Sivert Straume hjelper deg å teste det ut.